onsdag den 22. august 2012

Dejligt...

... at komme hjem til guld i postkassen.

Hele 2 blade og en pakke med garn - kan dagen så næsten blive bedre?


Jeg har tegnet abonnement på Rowans magasiner, og ved det fulgte der en velkomstpakke med. Jeg kan godt huske, at jeg klikkede af ved noget garn, men da første magasin kom og der ikke rigtig var noget med, så tænkte jeg, at det nok ikke gælder for udenlandske abonnenter - men i går kom der hele 3 nøgler lækker Rowan Pima Cotton i en skøn skøn farve. Med var der også opskrift på hue og vanter, men jeg synes nu mere garnet lokker i retning af et tørklæde... eller hvad synes du?

mandag den 20. august 2012

Klar til marked

Lige lidt billedspam over, hvad der er klar til at komme med på marked....

 Babytrøjer, alle i garn fra lager
 Bomuldshåndklæder og vaskeklude, økologisk bomuld fra lager
 Snoningshue, pind 8, strikket i Rowan Cocoon fra lager
 Asymmetrisk trøje med knaplukning fra tillæg i Hendes Verden, strikket i Inca Wool
 Tørklæde, uld fra Hejlholt Uldspinderi sammen med 1 tråd kid silk haze - fri fantasi
 Sengetrøje / bolero strikket fra "selvforsynende på første sal", Geilsk tynd uld fra lager
Pulsvarmere, alle fri fantasi og garn fra lager :-)

fredag den 17. august 2012

Huer til marked

I løbet af sidste weekend fik jeg strikket ikke mindre end 3 huer, og en mere kom til onsdag aften.

En ganske simpel patenthue

Faktaboks
Mønster: Gepard - 3 huer på samme ark
Ændringer: ingen, men ville ønske jeg ikke havde kigget så meget efter Robbie Williams på DR2 og i stedet fanget, at måden de talte masker på gjorde, at start / slut var meget synlig. Der kommer en pynte lynlås på til at camouflere
Garn: Inca wool
Pind: strømpepinde 10 mm

En slouchy cap og et par fri fantasihuer blev det også til


Faktaboks
Mønster: Slouchy cap - fundet et sted på nettet.
Ændringer: Har ikke fulgt lukke anvisningerne, har i stedet bare trukket tråden gennem alle maskerne, strammet til og lukket af. Huen skal sidde løst, og ikke nødvendigvis gå ned over ørerne. Den ser stor og deform ud, men sidder faktisk ret godt på hovedet.
Garn: Inca wool
Pind: strømpepinde 10 mm

De to andre huer er lidt ud af den blå luft og så dog. Holy Cowl mønsteret er hentet ind og gentaget på huen her. Maske antal er lånt lidt fra en anden opskrift og lagt sammen med antal masker mønsteret løber over. De er blevet ret fine, hvis jeg selv må sige det.
Garn: tubestrikket garn fra venindens lager
Pind: strømpepinde 10 mm

Lige nu er der sørme en hue mere på pind 10 på vej ;-)

onsdag den 15. august 2012

Stribede pulsvarmere

Så har de stribede pulsvarmere fået kanter, knapper, og været en tur i vaskemaskinen. De er blevet ret fine :-)

De er lige store, selv om billedet snyder lidt

De er temmelig nemme at strikke, der er nogle enkelt omgange på strømpepinde ved tommeltotten, men det er til at komme over. Overvejer at strikke nogle flere, men i arwetta for blødhedens skyld.

Faktaboks
Design: Great Weekend Mitts - fundet et sted på nettet
Ændringer: der er lagt op til mange forskellige måder at lave dem på, korte, lange osv. Næste gang vil jeg samle masker op til rib-kanten inden jeg syr dem sammen (mindre bøvl). Ribkanterne skal også lige have et sting eller to for at blive på plads og ikke sidde og flabre løs...
Garn: Rester i Geilsk tynd uld
Pind: 3,5 mm
Knapper: fundet i Panduro Hobby i Vejle

tirsdag den 14. august 2012

Dagens udfordring

Eftermiddagen og det første af aftenen blev brugt hos min søster i går. Hun havde købt sig en wallsticker i et format, som ikke er til at håndtere alene.

Jeg havde aldrig prøvet at sætte wallstickere op før, så vi læste grundigt brugsvejledningen igennem (vi er jo ikke mænd, så vi tør godt læse dem), og så gik vi ellers igang.

Der stod godt nok en halv times tid i brugsanvisningen, men jeg tror vi brugte det meste af en time. Nu havde vi så også tumlingen som absolut ville hjælpe til, og det hjalp ikke lige på tidsforbruget.

Men her er den, i selskab med puden fra et tidligere indlæg - de klær da hinanden :-)


lørdag den 11. august 2012

Lidt havehygge...

Min yndlingsrose blomstrer, og jeg nyder den.... sammen med de andre blomster :-)




fredag den 10. august 2012

Holy Cowl

Til markedet, som min veninde skal med på, er der blevet produceret et Holy Cowl i et lækkert gråt garn.

Morgensolen i indkørslen var det eneste sted, hvor jeg kunne få mønsteret rigtigt med på billedet (og hvor er det dog et elendigt billede... må hellere se, om jeg ikke lige kan finde en model senere i dag, så i kan se hvordan det sidder på.


Faktaboks
Mønster: Holy Cowl af Hillary Hunt
Pind: 13 mm
Garn: venindens lager (det virker som et tubestrikket garn)
Ultranemt at strikke, jeg overvejer lidt at bruge samme mønster, men på tyndere pinde og med mange flere masker...

onsdag den 8. august 2012

Et par klude og spændende blog-møde

Tanken var i grunden, at i her til morgen skulle have haft Derwin i fuld størrelse at se... men alene hjemme med tumlingen (stadig i ferie-fuld-fart-på-stemning), så er det ikke blevet til halskantstrikning endnu...

I løbet af ferien fik jeg også strikket (og hæklet) et par klude mere. Der blev hæklet 2 karklude i en lækker lækker petroleumsblå (Pima-bomuld). De blev foræret væk inden jeg fik fundet kameraet frem ;-)

Og så skulle der forsøges med strikkede klude... jeg var ude i lidt halvpatent, men det blev for løst - tumlingen var også vild med den pink'e som blev brugt til forsøget, så den er i dag klud til dukkerne. Da jeg skiftede over til ganske almindelig rib, så blev det noget helt andet.


Hvor er der stor forskel på garn når man laver den samme ting i flere udgaver, med det garn man nu lige har ved hånden. Den bagerste her på billedet er i pima-bomuld og er super lækker blød, men i min optik synes jeg den egner sig bedre til hækling, da det bliver lidt mere fast.

Den pink'e er Mayflowers bomuld, som også er lækker blød, men nok fungerer bedst i den her lille mini-sammenligning...

Kludene kan få mange funktioner, og er nemme at gå igang med. 70 masker på pind 3 og så ellers bare 1 ret, 1 vrang derudaf indtil du har en ret firkant.

Faktaboks
Garn: Pima-bomuld og Mayflower bomuld, begge dele købt hos Flittiglise
Pind: 3 mm
Opskrift: ingen, se ovenfor
Forbrug: der er til flere klude i ét nøgle

I eftermiddag skal jeg mødes med Liv og Ellen Kathrine - det glæder jeg mig vildt til... Ungerne skal lege i hobetal, og vi andre skal forhåbentlig snakke og le i vildskab.

tirsdag den 7. august 2012

Første kig på Derwin

Jeg har slet ikke fået vist jer min Derwin...

Mandag før sommerferien blev der slået masker op - og jeg ved ikke, hvad det er med mig, men når jeg skal starte på noget nyt og rimelig stort, så har jeg konsekvent opstartsproblemer. Og også denne gang... hele 3 gange måtte jeg forsøge før end jeg så lyset og bandede indvendigt over, hvor let det i grunden var.

Og så gled det bare, der var regnvejr, tour de france, et par lange køreture - hvor jeg fik lokket manden til at køre - og tidlige morgner udenfor teltet, hvor jeg sad og nød de spæde stråler fra den gryende sol... og inden jeg fik set mig om, så var muligheden for at få strikket en hel trøje indenfor 3 uger til stede - der blev arbejdet lidt ihærdigt på sidste ærme for at nå i mål.

Trøjen er nu monteret, og til vores sy-komsammen i fredags fik jeg lokket en af de andre til at sy lynlåsen i for mig - rigtig lusket, men hvor har hun syet den rigtig flot og omhyggeligt i.

Nu mangler jeg bare at få samlet masker op og få strikket den sidste lille rullekant i halsen, så er trøjen klar til en gang vask og brug!



Umiddelbart havde jeg regnet med, at det ville tage et par måneder at komme igennem den, men den var rimelig nem at strikke.

Faktaboks
Mønster: Kim Hargreaves "Derwin"
Ændringer: Har delt forstykket i 2 og isat lynlås.
Størrelse: XL
Garn: Rowan Pure Wool DK
Forbrug: 14 nøgler (ikke fra lager, men julegave fra mine søde svigerforældre)
Pinde: 4 mm

Når jeg lige får strikket halskant og får den vasket, så får i et billede i fuld størrelse :-)

lørdag den 4. august 2012

Patchwork-snyd

I starten af juli kunne man deltage i en give-away hos AnnaJohanna i Norge. De har den lækreste net-butik.

Jeg deltog selvfølgelig i give-away'en, men satsede ikke på at vinde, så jeg skyndte mig at bestille en rulle, og fik lige en ekstra med til veninden også.


Det er lidt snyd at sy patchwork på denne måde, stoffet er printet i firkanter og klippet ud i lange baner, så det er bare at samle det som man synes og upti-vupti skulle man have et lækkert tæppe på 140x200 cm.

Min symaskine har stået stille meget længe, så jeg lister lidt som katten om den varme grød omkring det her stof, er bange for ikke at få lavet et skønt tæppe ud af det.

Det visne blad på orkide'en er blevet fjernet ;-)

fredag den 3. august 2012

Flere pulsvarmere

Veninden kom med en opskrift på et par stribede pulsvarmere, som også godt kunne bruges til marked... gik i gemmerne og fandt et par grønne farver...


De skal foldes og have en kontrastkant på, på tværs af striberne, den skal samtidig have knapper på - glæder mig til at vise jer det færdige resultat.

I dag skal der være symaskine-komsammen i strikkeklubben. Glæder mig helt vildt til at få gang i symaskinen igen, og selvfølgelig også til at se de andre.

torsdag den 2. august 2012

Pulsvarmere... og lidt tomater

Jeg ved godt, at det burde være sommer (det ved vi jo så godt alle sammen, at det kniber lidt) og jeg burde strikke lyse lette sommerting, men rent faktisk, så er det ikke for tidligt at komme igang med vinterkollektionen...

Der venter et marked forude, og jeg har været i gemmerne og finde ting frem, som blev strikket til et marked sidste år, men ikke blev solgt. Der skal strikkes lidt mere.

Har indtil videre lavet et par hvide pulsvarmere.

Faktaboks:
Mønster: eget, onesize
Pinde: 3,5 mm
Garn: Drops Merino Extra Fine
Forbrug: 1 nøgle

Der blev også strikket et par sorte, men de ligger lige nu i vasketøjskurven, da tumlingen mente det var koldt nok til vanter i sandkassen. Måske et hint om, at jeg godt snart må strikke nogen til hende også.

En bag- eller forside til en pude - jeg skal lige have fundet et lækkert stykke mønstret stof som kan passe (30 x 30).
Faktaboks
Mønster: inspiration fra gæstehåndklæderne tidligere, kunne godt tænke mig en gigantstor på et tidspunkt, denne er ca. 30 x 30 cm
Nål: 4 mm
Garn: Geilsk tynd uld, hæklet med dobbelt tråd
Forbrug: 2 nøgler af hver sin nuance

Jeg syntes, jeg manglede en faktaboks, om ikke andet så for at jeg senere selv kan huske, hvilket garn der blev brugt og hvor meget.

Lige til sidst et billede af tomathøsten fra i går, det er jo ren slik :-)
Den ene orange tomat plukkede tumlingen, da hun "hjalp" mens jeg hentede vand til drivhuset.

onsdag den 1. august 2012

Husvogn?

Nu er ferien gået på hæld, og jeg har ikke haft rørt (eller været i nærheden) af min pc hele ferien. Det er dog ikke ensbetydende med, at jeg ikke har foretaget mig noget kreativt, bare rolig.

Her til morgen falder jeg pladask for dette billede

Billede lånt fra Claus Dalbys blog

Her kunne jeg godt se min strikkestol stå, store lanterner med lys udenfor og masser af stearinlys indenfor.

Nogle af de skønne gamle sager, som jeg har fået fra min farmors hus kunne også sagtens finde husrum her. Der kommer billeder en af dagene :-)